Állati buli a szomszédban

2017.04.19. 12:08

A húsvét Finnországban is négynapos ünnep, hiszen a dolgozók legtöbbjének már pénteken elkezdődik és legközelebb csak kedden kell munkába menni. Sokan elutaznak otthonról, kihasználva a hosszú hétvége nyújtotta lazítási lehetőséget. Akik otthon maradnak, azok is pihenni szeretnének.

Feltehetően így voltak ezzel történetünk szenvedő alanyai is, a kelet-finnországi Mikkeli városában lévő egyik emeletes ház lakói. Ők azonban vasárnap éjjel, 23 óra körül éktelen hangzavarra lettek figyelmesek. Az egyik lakásban teljes erővel tombolt a buli, helyi slágerek üvöltöttek, ahogy a hangszórón kifért.

A szomszédok először csöngettek, aztán dörömböltek az ajtón, de semmi sem történt, végül kihívták a rendőrséget. Az eset azért is volt furcsa, mert az egyébként bérelt lakásban nem fiatalok, hanem egy hatvan év körüli házaspár lakik a macskájukkal. Próbálták őket hívni telefonon, de senki sem vette fel. A kiérkező közegek is eljátszották ugyanazt, amit a szomszédok, csöngettek, dörömböltek, de semmi sem történt. Nem tudom, milyen szabályok vonatkoznak Finnben az ilyen helyzetre, de az újság szerint, mivel belülről nem hallatszott veszekedés vagy verekedés hangja, a rendőrök szépen távoztak, a zene meg ment tovább. A szomszédoknak sikerült elérni telefonon a lakást kiadó tulajdonost, aki azonban szintén nem volt a városban, vagyis ő sem tudott mit tenni.

Másnap reggel, amikor a Helsinkiben pihengető házaspár megnézte a lenémított telefonját, volt rajta néhány nem fogadott hívás. Hamarosan kereste őket a lakás tulajdonosa és kérdőre vonta a meglepődött víkendezőket a hangos húsvét miatt. Kiderült, hogy ők pár száz kilométerre vannak az otthonuktól és csak a hatéves macskájuk, Nona őrzi a lakást.

 

kepatmeretezes_hu_macsur.jpg

Macska az úr a házban. Kép: Minttu Tamski

 

A feleség gyorsan telefonált annak a barátjuknak, akit megbíztak a macska etetésével, amíg távol vannak. Ő elmondta, hogy vasárnap délelőtt járt ott, mindent rendben talált, csend volt és béke. A barát kapta magát és elrohant a lakáshoz, ahol kikapcsolta az üvöltő sztereót. Csak Nona volt otthon, aki kissé fáradtnak tűnt, mint aki keveset aludt, mert átmúlatta az éjszakát.

kepatmeretezes_hu_macsalszik.jpg

Nehéz éjszakám volt, hagyjatok! Kép: Minttu Tamski

 

A házaspár arra gyanakszik, hogy Nona unalmában elszórakoztatta egy kicsit önmagát. Természetesen nem zenét akart hallgatni, hanem a berendezésen világító fényt szerette volna levadászni. Kedvelt szórakozása ugyanis, hogy lézerfény után szaladgál, amit a gazdái vetítenek ki neki. A házaspár most macskabiztossá igyekszik tenni a zenegépeit és a ház minden lakójától egyesével bocsánatot kér.

kepatmeretezes_hu_macsbosszu.jpg

Véletlen? Aligha! Bosszú volt, bosszú! Kép: Jari Rahikainen

Forrás: Iltalehti

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr912436791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása