Kullancs a kullancsban

2019.05.11. 20:37

Finnországban sok gondot okoznak a kullancsok. Ezek a vérszívók nem csak ránk, emberekre veszélyesek, hanem a velünk élő kedvenceinkre is. Érdemes tehát időnként átnézni a macskáink, kutyáink bundáját, hogy megszabadíthassuk őket az esetleg rájuk akaszkodott élősködőktől.

Így tett a közelmúltban a finnországi Lieksában lakó Juha is, aki a kutyájából kiszedett kullancsot furcsának találta. A gondos gazda nagyítóval vette szemügyre az eltávolított vérszívót és igencsak meglepődött. A nagyobbik kullancson ugyanis ott csüngött egy kisebb, amelyik a kollégájából szürcsölgette a vért.

 

kullancs_kullancs.jpg

Kullancs kullancsnak farkasa (Fotó: Juha/Iltalehti)

 

Ezen a mohó pároson még a tapasztalt természetjáró Juha is elcsodálkozott, pedig a finneket nehéz ámulatba ejteni. Az Iltalehti című finn bulvárlapnak elmondta, hogy a 12 éves, nagytestű, Viljo névre hallgató kutyájával az erdei nyaralójában töltött néhány napot. Az a környék erdei fenyővel van tele, amit a kullancsok nem igazán kedvelnek. Mivel azonban az idén már az otthon, a kertjükben lustálkodó macskájukból is kiszedett egy kullancsot, hazatérve a kutyáját is átvizsgálta. Volt értelme a dolognak, hiszen így a mindenkinek kijáró, 15 perc hírnevet megszerezte magának, Viljónak és a telhetetlen kullancsoknak egyaránt.

 

kullancs_viljo.jpg

Viljo, a bundás kullancsbusz (Fotó: Juha/Iltalehti)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr5214821220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása