Nemrégiben alakult egy Facebook csoport, amiben finnországi magyarok osztják meg egymással különleges fényképeiket. Fényképeiket elhagyott kesztyűkről. (Félkezű ország, avagy gazdátlan kesztyűk Finnországban) Tudom, semmi értelme az egésznek, de jó móka. Most egy nyereményjáték is kapcsolódik ehhez a furcsasághoz.

 

kepatmeretezes_hu_cygnaeuksenkatu.jpg 

Akik november során megosztanak ott legalább egy, a csoport szabályainak megfelelő fényképet, azok között kisorsolom A Csontváry-kód, avagy nem esik messze a macska a fájától című könyv egy példányát. Szerényen megjegyzem, hogy ezt a szatirikus-misztikus krimit én írtam még az óhazában. A nyertesnek természetesen dedikálom. Sorsolás december 1-jén, közjegyző nem lesz jelen és a nyereményt postán juttatom el a szerencsés fotóshoz.

 

kepatmeretezes_hu_kauppakatu.jpg 

A csoport nyitott más nemzetiségűek előtt is, de nekik nem tudok könyvet felajánlani. Ha valaki esetleg rendelkezne angol, finn vagy bármely más nyelvű könyvvel, amit elküldene egy esetleges nyertesnek, aki nem beszéli a gyönyörű, magyar nyelvet, az írjon nekem. Vagyis örömmel várom a felajánlásokat, hogy kiszélesíthessük a nyereményjátékot.

A csoport szabályzatának lefordítását is köszönettel venném. Eddig csak magyarul és angolul van meg. Jöhet bármilyen más nyelven finntől az arabon át a kínaiig.

Hajrá!

 

kepatmeretezes_hu_2015aprilis03.jpg (A képek sajátok.)

 

Ideírom a szabályzatot is, hátha valakit érdekel, de nincs kedve átkattintani:

„Néhány magyar nagyon meglepődött, hogy Finnországban milyen sok gazdátlan kesztyű és más ruhadarab hever az utcán, lóg kerítésen, bokrokon, faágakon. Egyesek nem voltak restek lefotózni ezeket az utcadíszeket és közzé is tették azokat a neten. Ez a csoport nekik nyújt széles nyilvánosságot.


A csoport szabályzata tehát csak annyi, hogy itt megosztható minden fénykép, ami finnországi elhagyott kesztyűkről készült. Időnként elfogadunk sapkákat, sálakat, pulóvereket ábrázoló fotókat is. Elhagyott biciklikről, rollerekről és irodai székekről nem kérünk fotókat. Aki durva, ízléstelen, vagy csak simán politikai színezetű dolgokat mond vagy jelenít meg bárhogyan, azt azonnal, indoklás nélkül kizárjuk. Kemények leszünk, mint a finn időjárás a kesztyű nélkül flangálókkal.


Kesztyűt elmozdítani, vagy csak fotó céljából ledobni nem ér! Minden képen abban a természetes helyzetében legyen lekapva az egyed, ahogy meglátta a fotós.”

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr4013218293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása