Narancsízű Budapest

2017.11.10. 10:59

A finnek vagy beleharapnak Budapestbe és egy kicsit megcsócsálják, majd a másik felét is behajítják a szájukba, vagy bekapják egyben és elrágódnak rajta. Az év végi ünnepek közeledtével ugyanis ellepik a finn élelmiszerboltokat a Budapest márkanéven ismert bonbonok. A magyar főváros neve Finnországban 1936 óta egyet jelent az édes karácsonnyal.

 

kepatmeretezes_hu_budapest01.jpg 

A klasszikus Budapest bonbon rumos. Kicsit a Rigó Jancsi nevezetű cukrászsüteményre emlékeztet az íze. Talán nem véletlen, hogy a dobozán egy hegedű van, a bonbonkockák csomagolásán pedig egy hegedűs zenél. Feltehetően a romantikus és egzotikus magyarságkép adhatta az inspirációt 81 évvel ezelőtt a korabeli marketingeseknek, amikor nevet választottak a terméknek. Kerestem az interneten ezzel kapcsolatban valami konkrétumot, de sajnos nem találtam.

 

kepatmeretezes_hu_budapest02.jpg 

Az új Budapest bonbon narancsos. A doboz és a csomagolóanyag alapmotívumai változatlanok, csak a doboz kékült be, oldalai pedig narancssárgák lettek. Nekem nem igazán ízlik, a csokoládé semmilyen, a töltelék túl édes és az állaga sem kifejezetten kellemes. Engem a közepes minőségű, hazai szaloncukrokra emlékeztet. Nem állítom, hogy ehetetlen, elfogy, de többet nem választanám, ha van helyette valami más.

 

kepatmeretezes_hu_budapest03.jpg(A képek sajátok.)

 

Itt egy kis videó pár évvel korábbról, amikor először csodálkoztam rá Budapest finnországi jelenlétére.

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr4513229439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása