Finnországban azoknak is esélyük van a teljes életre, akik valamiben különböznek a többségi társadalom tagjaitól. Így él Aleksi Kirjonen is, aki kerekesszékben ül, vagyis inkább mostanában repül.

 

 AK.jpg

Kép: kainuunsanomat.fi

 

Ebben a blogban már volt szó a Pertti Kurikan Nimipäivät nevű punk zenekarról, akikről díjnyertes dokumentumfilm készült. Most Aleksi mutatta meg, hogy nem csak a képzelete és a fantáziája szárnyal, hanem ő, maga is. Kerekesszék ide vagy oda, nincs előtte akadály.

 

A fiú, aki kiskorától kezdve mindig sportolt, Vuokattiban, az Angry Birds Activity Parkban találta meg azt a pályát, ahol a kedvére röpködhetett. Célja az volt, hogy kerekesszékkel hátra szaltót ugorjon, amit Európában még senki sem tett meg. Az Amerikai Egyesült Államokban már volt, aki bemutatta ezt a trükköt, de az öreg kontinensen még senki sem hajtotta végre.

 

Aleksi sajtóbeszámolók szerint igazán kitartó fiatalember, az ugrás tökéletesre mintegy száz nekirugaszkodás után sikerült először. Ezek után csiszolgatta még egy kicsit a technikáját, amíg végül kamera előtt is be merte mutatni a tudományát.

 

Az alább látható videó először néhány fényképpel indít, majd a főhős beszél a mutatványáról és köszönetet mond a segítőinek. Ezt követi maga az ugrás, majd ismét fényképek az edzésekről. Engem a szivacskockák közül figyelő Aleksi arca ragadott meg a legjobban. Egy büszke, magával és a világgal elégedett ember nézett ott a fotós masinájába.

 

A tanulságok levonását mindenkire rábízom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr155110764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása