Hétvégén elnököt választott Finnország. Toronymagasan az eddigi államfő, Sauli Niinistö nyerte a voksolást. Mivel az eredmény nem volt túl izgalmas, az Iltalehti című bulvárlap annak járt utána, hogy az érvénytelen szavazatok mitől lettek érvénytelenek. Végkövetkeztetésként megállapíthatjuk, hogy Északon sincs ki mindenkinek a négy kereke.

 

kepatmeretezes_hu_egypofa.jpg

 

Helsinkiben közel 1300 érvénytelen szavazólapot találtak a számlálók. Finnországban nem X-et kell tenni a jelölt neve mellé, hanem egy körbe kell beírni a jelölt előre kisorsolt számát. Csak egyetlen számnak szabad szerepelnie az arra kijelölt helyen, semmi másnak, sőt, az egész lapon sem szerepelhet semmi más. Vagyis érvénytelen szavazatnak számít, ha valaki a szám mellé odaírja a jelölt nevét is. A legtöbb érvénytelenül szavazó ezt a hibát követtel el, így ezzel külön nem is foglalkozunk. Jöjjenek inkább az érdekességek!

A nemi szervet rajzoló, elégedetlenkedő perverzek innen sem hiányozhatnak. Egyenlőség lévén a férfi és női micsodák és izék egyaránt ott pompáztak a lapokon. (Ezeket itt most nem mutatnám meg, nem szeretnék korhatáros bejegyzést a blogomban.)

Néhányan közléskényszerben szenvedtek és egy szám helyett sok betűvel fejtették ki a véleményüket. Előfordult, hogy egyesek olyanok nevét írták be a körbe, akik nem is indultak hivatalosan az elnöki posztért, vagy már voltak elnökök, vagy most is azok, csak nem Finnországban. Volt, akinek Jézus, másnak a Sátán nyerte el a tetszését, sőt, fiktív személyek, akcióhősök és rajzfilmfigurák is kaptak szavazatot. Egy állatbarát pedig kifejezetten az elnök kutyája, Lennu rajongója.

 

A szöveges megoldások kedvelői:

kepatmeretezes_hu_szoveg01.jpg

kepatmeretezes_hu_szoveg02.jpg

kepatmeretezes_hu_nonsense.jpg 

Képregény fan:

kepatmeretezes_hu_kepregeny.jpg 

Menny és pokol:

kepatmeretezes_hu_jessusrakastaa.jpg (Jézus szeret téged!)

 kepatmeretezes_hu_jesuskr.jpg

kepatmeretezes_hu_satan.jpg

 

Az egykori elnök, Kekkonen rajongói (vagy nem):

kepatmeretezes_hu_kekknev.jpg

kepatmeretezes_hu_kekk666.jpg

kepatmeretezes_hu_kekkszemuveg.jpg 

Ez is egy szám:

kepatmeretezes_hu_metek.jpg 

Idegenszívűek:

kepatmeretezes_hu_putin.jpg

kepatmeretezes_hu_trump.jpg

kepatmeretezes_hu_kimjong.jpg 

Mozi az egész világ:

kepatmeretezes_hu_paavopesusieni.jpg (Paavo Pesusieni Spongya Bob finn neve)

 kepatmeretezes_hu_michaelknight.jpg

kepatmeretezes_hu_kyloren.jpg

kepatmeretezes_hu_tyrionlannister.jpg

 

Kutyapárti szavazó:

kepatmeretezes_hu_lennu.jpg 

Összehasonlításként itt egy kép Lennuról:

kepatmeretezes_hu_lennuesgazdija.jpg (Lennu és az elnöki pár. Kép: mtv.fi)

 

(A szavazólapok fényképei az Iltalehti oldaláról vannak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr4413620822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása