Madarak kerékpáron

2017.06.02. 20:27

A fészekrakás valódi művészet. Egy békés, biztonságos otthon megteremtése minden madár vágya. Gyakran azonban a nagy igyekezet és a tavaszi tojásrakási pánik közepette fura helyen lelnek lakásra a szárnyasok. Így történt ez a közép-finnországi Jyväskylä-ben is egy rigópárral, akik a helyi egyetem falának támasztott, régóta magára hagyott biciklit sajátították ki maguknak. A kerékpár kormányán elhelyezett kosárban alapítottak családot.

 

kepatmeretezes_hu_tojasokketto.jpg

Ez a fészek nem a húsvéti nyuszinak készült.

 

Az egyetem Nyelvi- és Kommunikációtudományi Tanszékének Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből kiderül, hogy a finn törvények szerint tilos a madárfészkeket megrongálni. A bicikli lakói ennek köszönhetően ma már fiókákat nevelnek, otthonukat pedig gondos kezek leláncolták, nehogy valaki azzal akarjon hazatekerni. A Tanszék egyben figyelmeztette is oldalának követőit, hogy legyenek tekintettel a kis családra és hangtalanul közlekedjenek a környéken.

 

kepatmeretezes_hu_tojsokmadarak.jpg

Fenyőrigók lehetnek az albérlők?

 

(Képek: Santiago de la Torre Moral és Saara Jäntti, Kieli- ja viestintätieteiden laitos, JYU)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr5412560337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása