Fehér mókus fenn a fán

2013.05.28. 21:47

Finnországban, a közigazgatásilag Kurikka városhoz tartozó Närvijoki faluban látták ezt a helyes mókust. A fényképet készítő Virpi Teräs szomszédja már emlegette egy ideje, hogy egy furcsa állat jár a környéken, de csak a fotózás után lehettek bizonyosak a lakók abban, egy mókus teszi tiszteletét a kertjeikben.

 

A fürge állat képe az Iltalehti című bulvárlapban jelent meg és máris a szívükbe fogadták a helyiek. Sajnos a tavasz beköszöntével az albínó mókus életben maradási esélye lényegesen csökkent, hiszen a zöld növényzet nem rejti el olyan hatékonyan, mint a havas táj. Persze, ha szerencséje lesz és megéli a telet, akkor ő lesz helyzeti előnyben a színes társaival szemben.

 

mokus.jpg Forrás: Iltalehti, (Az eredeti cikkre Judit Mäkinen hívta fel a figyelmemet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr125331315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungarisztan 2013.05.29. 06:59:13

Egy emberlakta vidéken tán nincs olyan sok természetes ellensége egy mókusnak, hogy ne érhetné meg a következő telet... Vagy tévednék?

(Aki látott már fáról fára ugráló mókust, az nem félti őket annyira, elképesztő mutatványokra képesek.)
süti beállítások módosítása