Az IIHF jégkorong világbajnokságot 2013-ban is Svédországban és Finnországban rendezik, ahogyan egy évvel korábban, 2012-ben. Az ősi riválisok összefogtak a rendezésben, hogy a lehető legszínvonalasabb versenyt hozzák össze és persze anyagilag se járjanak rosszul. Vagy legalábbis ne legyen nagyon megterhelő a lebonyolítás.

 

Stockholm_Globe_Arena.jpg A svéd helyszín: Ericsson Globe - Stockholm

 

A tavalyi és az idei rendezés között az lesz a különbség, hogy az elődöntőket és a döntőt Stockholmban játsszák majd. 2012-ben, amikor a finneknek a negyedik hely jutott, ezek a meccsek Helsinkiben voltak. A dobogós helyet sem szerzett hazaiak nagyon csalódottak voltak, most május 3-19. között javíthatnak.

 

Hartwall_areena,_Helsinki.JPG A finn helyszín: Hartwall Arena – Helsinki

 

A 16 csapatot két 8 csapatos csoportba osztották, az egyik csoport tagjai a svéd, a másik a finn fővárosban játszanak körmérkőzést egymással. Az első négy helyezett továbbjut a negyeddöntőbe, negyeddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna.

 

A svédországi csoport tagjai: Csehország, Svédország, Kanada, Norvégia, Svájc, Dánia, Fehéroroszország, Szlovénia. A finnországi csoportban Oroszország, Finnország, Szlovákia, USA, Németország, Lettország, Franciaország és Ausztria fiai küzdenek egymás ellen.

 

A finneknél a jégkorong nemzeti ügy, a magyar fociőrületnél jelentősebb társadalmi támogatottsággal bír. Már lázban ég az ország, a média is készül a nagy eseményre. Az MTV3, finn televíziós csatorna is kijött a közvetítések reklámjával, ami a Star Wars hangulatra játszik rá.

 

Tavaly az oroszok nyerték a világbajnokságot, nem csoda, ha a finn reklám tőlük indít. A sötét és rideg világból a finnek győzelmi mámorába csöppen a főhős, a sötét oldalról a becsület és a kitartás harcosai közé.

 

Csak bízhatunk benne, hogy az erő a finnekkel lesz.

 

 

Forrás: Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr175261660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása