Akadálymentes várostervezés

2013.02.11. 09:40

2013. februárjában a Finnagora szervezésében Budapetre érkezik a Cities for All – Városok Mindenkinek című kiállítás. A kiállítás témája az akadálymentes várostervezés: hogyan építsünk és újítsunk fel úgy városokat és városrészeket, hogy az mindenkinek egyformán könnyen és egyszerűen használható legyen.

 

 citiesforall1.jpg

 

A Cities For All - Városok Mindenkinek kiállítás Finnország legprogresszívebb akadálymentes városépítészeti eredményeit köti csokorba és mutatja be a Műszaki Egyetem Urbanisztika tanszékének folyosóin.

 

A Cities For All- Városok Mindenkinek kiállítás 2012-ben jött létre a World Design Capital Helsinki 2012 programsorozat részére, azóta járja Európát és mutatja be elsősorban a finn, de emellett olasz és francia várostervezők, akadálymentesítő szakemberek legfrissebb munkái eredményeit.

 

A kiállítást 2013. február 18-án 14 órakor Leena Pasanen a Finnagora igazgatója és Benkő Melinda a Budapesti Műszaki Egyetem Urbanisztika tanszékének tanszékvezetője nyitja meg.

 

A kiállítás megtekinthető 2013. február 18. és március 18. között, hétköznapokon 8-18 óráig a Budapesti Műszaki Egyetem Építész Karának, Urbanisztika tanszéke Szkéné melletti folyosóin. (Budapest. 1111 Műegyetem rakpart 3. II. emelet)

Forrás: Finnagora

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr955073887

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.11. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása