A víziejtőernyőzés nálunk is ismert extrém sport. Tulajdonképp a vízisí és az ejtőernyőzés összekapcsolása, amint a neve is mutatja. Adott egy motorcsónak, amelyik egy vízisízőt vontat, aki egy ejtőernyőhöz hasonló szerkezetet visel a hátán. A sebességtől az ernyő kinyílik és egy idő múlva a magasba emeli a sízőt.

 

A finneknél rövid a nyár és hosszú a tél, ezért másként oldják meg a dolgot. A sít különben is inkább hóra találták ki és nem vízre. Náluk az ernyővel felszerelt adrenalinfüggőt a kietlen hómezőn egy autó vontatja. Mindenki azzal főz, amije van neki.

 

 ejto04.jpg

 

Az alábbi bejátszásban az a kitűnő, hogy több kameraállásból megnézhetjük a kalandot. A filmecske elején egy sisakkamerát kap a srác, így azt is láthatjuk, hogy fentről milyen a táj. Fehér. Megértem tehát, hogy keresik az izgalmakat, a változatosságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr705070401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása