A politikus, látom, ás

2013.04.02. 08:10

Metrót építeni nem kis feladat, elég, ha csak a budapesti próbálkozásra gondolunk. Finnországban úgy gondolják, közös erővel talán könnyebben megy ez is, ezért a politikusok és az építkezésben érdekelt cégek vezetői együttes erővel kezdtek a munkához.

 

 kozos asas.jpg

 

A finnek Länsimerto (Nyugati metró) néven nyugat felé meghosszabbítják a főváros, Helsinki metróját úgy, hogy az a szomszédos Espoo területére is átérjen. Ennek a munkának több reprezentatív sajtóeseménye is volt már eddig, ahol – mint mindenhol a világon – a politikusok örömmel léptek fel. 2010-ben a Tapiolában lévő megálló építkezését is egy sajtótájékoztató keretében indították el, mégis kicsit más volt ez, mint a megszokott VIP eszem-iszom.

 

A meghívott méltóságok itt is ettek-ittak, de a látványmunkát nem vették igazán komolyan. Az építkezés sikeréhez ezúttal úgy járultak hozzá a nagyok, hogy pár ásónyomnyit (csodálatos szó!) közösen vájtak az előre odakészített homokba. Takarékos megoldás, a hét nyélhez nem kellett több, csupán egy fej, az összes vendég ráfért egy képre és mindannyian közel azonos munkát végeztek.

 

Meg egyformán mutattak furcsán az esti híradóban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr675187771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása