A finn horgászturizmus fejlesztéséért alakult egyesület (SKES) 2000 óta minden évben megválasztja az év finn horgászát. 2013-ban Jasper Pääkkönen, színészt érte a megtiszteltetés, hogy elnyerte ezt a címet.

 

 halasz.jpg

 

A zsűri elismert halászattal és horgászattal foglalkozó szaktekintélyekből állt. Az egyesület képviselője a díj átadásakor hangsúlyozta, hogy céljuk nem a legjobb halász vagy horgász megtalálása, hiszen ezt lehetetlen is lenne objektíven véghezvinni. Sokkal inkább azt szeretnék a díj odaítélésével elérni, hogy tisztelegjenek egy olyan ember munkája előtt, aki a finn halászati kultúráért sokat tesz.

 

Jasper Pääkkönen színészt akár a balti lazac szószólójának is nevezhetnénk. A 32 éves Pääkkönen aktívan igyekszik hatást gyakorolni az állami szervekre, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a Balti-tenger lazacállományára. A balti lazac körül kialakult vita talán a többi halfajta fennmaradásának, sőt a Balti-tengerbe való visszatérésének első lépése lehet. (Halak esetében lépésről írni kissé képzavarszerű, de vicces.)

 

A díjazott maga is szenvedélyes horgász, több tévéműsorban és újságcikkben népszerűsíti ezt a hobbit. Munkássága a természetvédelmen túl az ismeretterjesztés területén is figyelemre méltó.

 

Érdekesség, hogy Pääkkönen a horgászaton túl egy másik, szintén nagy nyugalmat igénylő hobbinak is hódol. Ő Finnország egyik legismertebb pókerjátékosa. Jó fogást és szerencsés lapjárást kívánunk neki!

Forrás: SKES

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr455162235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása