Március 15. Tamperében

2013.03.11. 07:37

Magyarország Nagykövetsége és a Magyar Kulturális és Tudományos Központ évente más-más városban, a helyi önkormányzattal együttműködve ünnepli március 15-ét. Mivel Tampere és Miskolc testvérvárosi kapcsolata idén 50 éves, az ünnepség Tamperében lesz. Ez a rendezvény nyitja az ősz végéig tartó tamperei Magyar Kultúra Hetei eseménysorozatot is.

 

 TampereKaleva0289.jpg

Tampere, Kaleva templom

 

A március 15-i ünnepi műsort az élő magyar testvér-gyülekezeti kapcsolattal rendelkező, a helyi magyarok istentiszteleteit is befogadó, építészetileg figyelemreméltó Kaleva templomban tartjuk Haris László fotóművész Vizsolyi Biblia témájú kiállításának megnyitójával és három fiatal magyar zenész – Kiss Péter, Szűcs Péter, Szilvay Csilla – koncertjével. Mindenkit szeretettel várunk!

 

A következő héten három tamperei felsőoktatási intézményben magyar hetet rendeznek, melynek keretében magyar témájú előadásokra kerül sor, valamint az egyetemi menzákon magyar ételeket kínálnak.

Forrás: Magyar Kulturális és Tudományos Központ

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr685123097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása