Bezárt ajtókon túl

2013.03.08. 06:32

Mint már említettem, a finn humorhoz kell egy kis nyitottság. Ezt semmi sem példázza jobban, amint az alább látható rövid filmbejátszás, amely a helyes ajtónyitásra oktatja a finneket.

 

 feherajto.jpg

 

A film 1979-ben készült, amire talán a főszereplő frizurájából és bajuszából is következtethetünk. A határozott férfihang és a kellemesen idegesítő zene a korabeli ismeretterjesztő alkotások stílusát hozza.

 

A precíz finnel alaposan elmagyarázzák, hogy mikor, melyik kézzel, melyik lábbal, mit kell csinálni, hogy az ajtónyitás tökéletes legyen. Nekem legjobban a kilépés utáni megfordulás kivitelezése nyerte el a tetszésemet, amit a biztonság kedvéért kétszer is megmutatnak. Egyszerűen nem lehet eltéveszteni.

 

Az ajtó pontos záródására is nagy hangsúlyt fektetnek, ami talán érthető egy olyan országban, ahol a hideget szeretnék kívül tartani. Nem haszontalan dolog tehát, ha elmélyedünk az ajtó nyitás-csukás tudományában. Főleg, ha ilyen profi segítséget kapunk ebben.

 

Szerző: Vejnemöjnen12

1 komment

Címkék: vicces

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr815121195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyeviga 2013.03.09. 11:49:04

Egyel arrébb meg a hülye járások minisztériuma van. Egyébként mindig így csinálom.
süti beállítások módosítása