Maisema - Táj címmel Hannu Kauppi magyar és olasz tájképeit mutatja be a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ U Galériája csütörtöktől március 21-ig.

 

 Kauppi.jpg

 

Hannu Kauppi Észak-Tuusulában élő festőművész és képzőművész-tanár, aki az elmúlt évtizedek alatt számos finn művésszel ismertette meg a magyar képzőművészeti életet, személyes kapcsolatokat is teremtve finn és magyar alkotók között. Festői és oktatói pályájának alakulására a legnagyobb hatással Olaszország és Magyarország volt, ahol az elmúlt 17 évben többször is megfordult. Főként Rómában, Firenzében, a Balaton partján és Budapesten dolgozott. Alkotói tevékenysége mellett művészeti tanulmányutakat és festőtáborokat is szervezett Firenzében, Rómában és a Balatonnál.

 

Hannu Kauppinak 1965 óta 50 egyéni kiállítása volt, és több mint 160 csoportos tárlaton vett részt.

 

Magyar műalkotások mellett a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ olyan jelentős finn művészek munkáit is be kívánja mutatni, akiknek szoros magyar kapcsolatai vannak, és Hannu Kauppi ilyen művész - közölte az MTI-vel a Balassi Intézet.

MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr25079088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása