Mini Kimik

2013.02.03. 22:26

A finnek régóta uralják az autósportokat, legyen szó raliról vagy Forma-1-ről. Ráadásul kicsiben is olyan jól megy nekik a verseny, mint nagyban. Kimi-Matias Räikkönen is büszke lenne rájuk.

 

 mini versenyauto.jpg

 

Január elején rendezték meg Turkuban a finn beltéri elektromos modell versenyautók idei első futamát. Ott készült az alábbi videó. Minden elismerésünk az operatőr Miikka R.-é, aki igaz, hogy néha lemaradt egy-egy érdekesebb eseményről, de legalább az eszméletét nem vesztette el. Ugyanis már nézni is szédületes élmény ezt a futamot, nemhogy filmezni.

 

A pálya egyik oldalánál álló sofőrök teljes koncentrációval irányítják kicsike autóikat, amik szöcske módjára ugrálnak a hepék és hupák között. A kanyarok egészen profi módon sikerülnek egyeseknek, az ideális ívek megtalálása sem okozott sok problémát. Legfeljebb a kicsúszások.

 

A gépüket tökéletes nyugalommal uraló sofőrök csak néha estek ki a szerepükből. 3.32-nél élénkültek meg egy kicsit, amikor az egyik kanyarban baleset történt. Az összeakadt autókat a pályamunkásnak kellett szétszednie, de ő nem reagált kellően gyorsan az eseményekre. A bősz sofőrök csöppet kiabáltak vele, hogy minél hamarább folytathassák az eszeveszett köröket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr405061363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása