A trick shot kifejezés a billiárdból származik, és valami olyat jelent, hogy trükkös lövés. Ha valaki pontot ér el egy lehetetlen állásból, bonyolult lövéskombinációval, az trick shot. A kifejezés azonban ma már más sportágakban, például a kosárlabdában is meghonosodott.

 

 kosar.jpg

 

A finnek a trick shotban is a rekordok döntögetésére hajtanak. Ahogyan egy korábbi bejegyzésben már utaltam rá, létezik egy csapat, amelyik Lahtiban, a síugró sáncról dobálja a kosárlabdát a mélybe. Most találtam róluk két összeállítást. Az első filmen Lahtiban trükköznek a fiúk és tényleg fura kosarakat érnek el.

 

 

 

A második bejátszás az igazi nagy dobás. Ezt szó szerint kell érteni, mert Helsinkiben, az Olimpiai stadion tornyából dobták ki a srácok a labdát úgy, hogy 72,71 méter zuhanás után kosarat értek el. A felvétel hitelességét sok kommentelő megkérdőjelezi, mások bizonygatják, hogy minden úgy zajlott, ahogyan a filmen látszik. Igazságot tenni én sem tudok, íme, a felvétel, mindenki higgyen a saját szemének. Vagy kételkedjen, ha akar.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr55204697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása