Menyasszony és három vőleány, valamint a menyecskeruhás vokál indulhat a finnektől az Eurovíziós Dalfesztiválra az idén. Északi testvérnépünk szombaton ugyanis kiválasztotta azt a formációt, amely őket képviseli Malmőben, az idei bulin. Az énekesnő, Krista Siegfrids maga is svéd anyanyelvű, így a helyszínen biztosan sikert arat. Igaz, angolul énekel majd.

 

 ks.jpg

 

A család fontosságát hangsúlyozza a magyar kormánypártok bármelyik politikusa, még ha álmából riasztja fel a szeretője, akkor is. Ehhez a politikához harmonikusan illeszkedik a finn eurovíziós dal, amelyben a vad énekesnő azt követeli, hogy mindenképp vegyék el őt feleségül. A háttérben bajusszal ékesített, vőlegénynek öltözött lányok ropják, sőt, a vállukra is kapják Kristát. A bepörgött asszonyjelölt virágszirmot tépked, menyasszonyi csokrot dobál és kelleti magát erősen.

 

A vokálos lányok kifejezetten érdekesek, először nem értettem, hogy a magyar menyecskék hogyan kerülnek a koreográfiába. Lehet azonban, hogy csak menyecskeruhában vannak, de akkor meg a pártát nem értem, mert ugye, akik pártában maradnak, azokat nem vette el senki feleségül. Igaz, van a közelünkben egy cukrászda, ahol a kiszolgálók is így néznek ki, vagyis csak látványelemek a csajszik. (Vagy ez valami finn sajátosság. Aki tudja, írja meg kommentben!)

 

 

 

Krista Siegfrids már elszánt rajongótáborral is rendelkezik, amit az alábbi videó is bizonyít. A dalra riszáló lányok feltehetően a selejtező során biztatták szavazásra a népeket, ezért tartanak fel valahol a bejátszás felénél egy svéd nyelvű papírt.

 

 

 

A ding-dongozásról, ami Krista száját is elhagyja a nyertes dalban, nekem óhatatlanul Csonka Pici jut az eszembe. Ezért jöjjön most az ő klipje is, hiszen kihagyhatatlan csemege bármelyik évszakban.

 

 

 

Pici jobb, mint az eredeti. Ha már az eredetiről van szó, itt vannak ők is, a holland Teach együttes 1975-ből:

 

 

 

Ezzel a dallal nyertek abban az évben az Eurovíziós Dalfesztiválon. És hol? Svédországban. A kör bezárult, vagyis Krista Siegfrids lesz a nyerő idén. Remélem, a svéd és észt szavazók mellett mi is adunk neki néhány pontot!

Szerző: Vejnemöjnen12

1 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr165072716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit M. 2013.02.14. 09:45:52

"A dalra riszáló lányok feltehetően a selejtező során biztatták szavazásra a népeket, ezért tartanak fel valahol a bejátszás felénél egy svéd nyelvű papírt."

A svéd nyelvnek több oka lehet:
1.Krista és csapata a finnországi svédet anyanyelvként beszélökhöz tartozik.
2.Az Eurovisio Malmöben lesz- Svédországban
süti beállítások módosítása