Aranykulcs a finn mozikban

2013.02.07. 21:48

 

Február 1-jén mutatták be a finn mozik a Rölli és az aranykulcs (Rölli ja kultainen avain) című mesefilmet. Az elképesztő képi világú családi mozi tipikus északi mese. Rölli troll és társai most is lenyűgözik a gyerekeket és a régóta gyerekeket egyaránt.

 

 Rolli.jpg

 

Röllit Allu Tuppurainen színész találta ki, tulajdonképp saját magának. A Tuppurainen által megformált figura először egy televíziós sorozatban jelent meg az 1980-as években. Amellett, hogy a sorozatban Röllit életre keltette, Allu Tuppurainen írta a forgatókönyvet, ő rendezte a részeket és még zenét is komponált hozzájuk. Nos, az ő esetében tehát eléggé gyenge kifejezés lenne a beskatulyázás, inkább az azonosulást érdemes emlegetni.

 

A Rölli és az aranykulcs a televíziós sorozatból készült mozifilm sorozat negyedik része. Ez is igazi családi kikapcsolódást ígér, gyönyörű képekkel, kedves történetmeséléssel. Az ajánlóhoz pedig nem is kell nyelvtudás, ugyanis a zene és a látvány adja el a filmet. Íme, lehet álmélkodni:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr15068449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása