Szépségkirálynő bikiniben

2013.06.29. 23:22

Hamarosan visszatér hozzánk is a kánikula, jön a strandidő, amit egy klasszikus nyári sláger finn feldolgozásával köszöntök. A retro nótát Pirkko Mannola adta elő 1961-ben, egy, a bugyutácska dalhoz méltó könnyed filmben.

 

PM.jpg Pirkko Mannola 1958-ban

 

A hölgy nem akárki, 1958-ban, húszévesen megnyerte a finn szépségkirálynő-választást. A versenyre a bátyja nevezte be, igaz, nem testvéri szeretetből, hanem a 25 ezer márkás fődíj reményében. A menedzser típusú bátyus persze bízhatott a sikerben, hiszen Pirkko remekül énekelt és egy ideje már fürdőruhamodellként egészítette ki a családi kasszát.

 

A királynői trón elfoglalása után Pirkko karrierje meredeken emelkedni kezdett, megtalálták a filmszerepek, a dalok és egy előnyös házasság is. Mi most csodáljuk meg fekete-fehérben az alakját és elbűvölően butácska előadását!

 

 

Forrás: Wikipédia, mtv3.fi

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr85384004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása