Kodály Hét Finnországban

2013.03.10. 05:53

A helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ 2013. március 10-16. között, immár huszonnegyedik alkalommal rendezi meg a Kodály Hetet a főváros és környéke zenei tanintézeteivel, valamint a Sibelius Akadémiával közösen.

 

 KZ.jpg

 

Szilvay Csaba, aki évtizedekig élt Helsinkiben zenetanárként, 1989-ben kezdeményezte az azóta megszakítás nélküli koncertsorozatot: a hét folyamán minden nap más helyszínen az iskolák diákjai szerepelnek, nagyszerű lehetőséget kínálva a Kodály-módszerrel történő zeneoktatás eredményeinek bemutatására.

 

Magyarországról fiatal pályakezdő művészeket, elsősorban Fischer Annie-ösztöndíjasokat hívunk fellépni. Idei vendégeink: Szűcs Péter klarinétművész és Kiss Péter zongorista. Művészeti vezető: Szilvay Csilla.

 

A hét nyitókoncertje a hagyományok szerint a Magyar Kulturális és Tudományos Központban lesz, március 10-én, 15:00 órakor, a záró koncert pedig március 16-án szintén 15:00 órai kezdettel a Sibelius Akadémián. (R-talo, Pohjoinen Rautatiekatu 9, Kamarimusiikkisali)

 

További koncertek:

III. 11. 11.45 -  Iskolai koncert – Länsi-Pasila-i Általános Iskola, Helsinki

III. 12. 19.00 - A XX. századi zene koncertje –   Tapiola-Sali, Espoo

III. 13. 10.00 - Gyermekkoncert – Sello Könyvtár/ Lastenmaa, Espoo

III. 15. 18.00 - Fischer Annie-öszöndíjasok koncertje, Kaleva templom, Tampere

III. 15. 19.00 - Kamarazene koncert – Sellosali, Espoo

A belépés ingyenes.

Forrás: Magyar Kulturális és Tudományos Központ

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr305123060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása