Egy piszoár mind fölött

2013.02.23. 08:19

A fanatikus focirajongók még arra az időre sem szeretnek elszakadni rajongásuk tárgyától, amíg a kisdolgukat végzik. Ebben segít a finnországi Lahtiban működő olasz étterem, amikor szurkolóbarát módon oldotta meg a piszoár dekorációját. A kis golyócskát a magán könnyítő drukker a vizeletével lőheti a kapuba.

 

 pisoar01.jpg

Kép: Ilta-Sanomat

 

A legismertebb finn focista, Jari Litmanen szülővárosában adnak a részletekre. A Mamma Maria étterem tulajdonosa nem csak az olasz ételeket kedveli, de a focit is, legyen az olasz vagy finn. Úgy gondolta tehát, ha már a vendégei elég sok sört gurítottak le a torkukon, miközben a nagyképernyős TV-n nála nézik a meccseket, a szünetekben se maradjanak szórakozás nélkül.

 

A pisifoci nem a saját ötlete, de Finnországban ő igyekszik meghonosítani. Igaz, a női mellékhelyiségeket sajnos természetükből kifolyólag (!) nem lehet ilyen elmés szerkezettel felszerelni.

 

 pisoar02.jpg

Kép: Ilta-Sanomat

 

A férfiakat ez az emancipációs probléma feltehetően nem nagyon érdekli, amikor meglátogatják a legkisebb helyiséget. Náluk inkább az okoz gondot, hogy megpróbálják száraz nadrággal átvészelni a gólörömöt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr845098095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oláh Karin 2013.02.24. 07:44:55

Juj de érdekes! Magyarországon már 4-5 éve láttam ilyet. Azóta már több helyen is.

Sir Nyű 2013.02.24. 07:45:32

Azt hiszem, Esterházy is pont ilyenről írhatott a focis könyvében, nekem az ugrott be.
De csodás dolog a zinternet:
"A piszoár a posztmodern életérzés nagy dokumentuma (fellegvára). Egységes elképzelés, gondolat, szellem és egy kis húgyszag. Amikor a kagyló elé állván magam elé pillantok: nem hiszek a szememnek. Alant műanyag fedőrács zöldellik, mintegy a gyöpöt jelképezve, rajta beljebb, a kagyló hátsó hajlásának támaszkodva a fehér kapu (arányai rendben lévőnek látszanak lenni, 1:3), a felső kapufáról labda lóg alá, interaktív módon lóg alá, mert a vizelet sugarától mozgásba lendül, világos: gól! Ahogy kilépek, többen büszkén vigyorognak, na, mi az eredmény? Egyszerűen büszkék. Igazuk van. Az élmény hatása alatt elfelejtettem a sliccemet begombolni." (Utazás a tizenhatos mélyére)

gmintgéza · http://gmintgeza.blog.hu/ 2013.02.24. 07:45:40

Őrület!
Kb. 5 évvel ezelőtt már ilyennel szórakoztattuk magunkat a Jégkert nevű budai sörkertben, de pont egy hete fotóztam egy működő példányt a Rézmál kávézóban, ha valaki mindenképp ki akarná próbálni.

Vejnemöjnen12 2013.02.24. 07:47:52

@Oláh Karin: @Sir Nyű: @gmintgéza: Ebből is látszik, hogy mi jobbak vagyunk fociban, mint a finnek.
Köszönet az infókat!

Sir Nyű 2013.02.24. 10:22:50

Apró kiegészítés, hogy EP németországi útjáról írt, nem itthoni az élménye.
süti beállítások módosítása