A finn humorhoz kell egy kis nyitottság. Itt van például ez a Jani-Petteri, aki talán a mi Tompikánkoz vagy Evetkénkhez hasonlít a legjobban. Televíziós sztár volt a szentem tavaly Finnben és akkora rajongótábora van, hogy klipet is készített.

 

 JPetteri.jpeg

 

A Putous (Esés, Kiesés) című műsorban tűnt fel a rosszcsont kisiskolás és azonnal sokak kedvence lett. Ez a szórakoztató műsor kicsit a magyar Beugró című produkcióra hajaz, ahol színészek rögtönöznek. A Putousban azonban van némi előre megírt rész is, ráadásul ez egy kiszavazó rendszerű vetélkedő, ahol a színészek különféle karakterek szerepébe bújnak. Ezek a karakterek mutatnak be vicces produkciókat, amit a zsűri pontoz és a nézők is szavazhatnak. Minden adásban kiesik egy figura.

 

Jani-Petteri a harmadik évadban tűnt fel és harmadik helyet szerzett. Vagyis nem ő lett a nyertes, viszont ő vitte a legtöbbre. Hiába esett ki a döntő előtt, az emberek annyira megkedvelték, hogy megérte neki klipet, lemezt készíteni.

 

Érdekes megfigyelni a videóban szereplő pszichológusnőt, mert az a színésznő (Iina Kuusonen) játssza, aki a rosszcsont Jani-Petterit is életre kelti. Minden elismerésem a finn maszkművészeknek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr15078604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása