December 6-án ünnepelte Finnország a 100. születésnapját. Ahogy minden évben, idén is fogadást adott a köztársasági elnök, amelyen helyi zenekarok, énekesek léptek fel. Most a legnagyobb show-t a Semmarit nevű férfikórus nyomta.

 

kepatmeretezes_hu_semmarit.jpg(Kép: YLE/Youtube) 

 

A közép-finnországi Jyväskylä-ben – a városomban – működő kórus az elnöki palotában, jobban mondva annak lépcsőjén adta elő a Kaksi kättä hississä című dalát. Sajnos nem olyan mély még a finn nyelvtudásom, hogy a Két kéz a liftben című őrület szövegét le tudnám fordítani. Valójában inkább a totális dili a fontos itt, ami nyelvtudás nélkül is üt.

Finnországban ez a nap hatalmas ünnepnek számított, legközelebb újabb száz év múlva lesz ugyanilyen. Ezért volt megtiszteltetés és egyben óriási lehetőség is a fellépés Helsinkiben, a rezidencián. A Semmarit élt az alkalommal, beleadtak apait-apait. Külön felhívnám a figyelmet a szólistára, akinek a mosolya, mozgása Al Bundy figuráját juttatta eszembe az Egy rém rendes család sorozatból.

Nekünk külön érdekesség volt, hogy a kisebbik fiam legjobb barátjának nevelőapja is tagja a kórusnak. Ültünk a TV előtt és feszülten figyeltünk, kerestük a szemünkkel, igyekeztünk megtalálni az énekesek között. Nem kellett azonban nagyon koncentrálnunk, annyira egyedi feje van, hogy azonnal megláttuk. Na, kitaláljátok, vajon melyik fickó az ismerősünk?

 

 

Rá kellett jönnöm, hogy Jyväskylä a legmenőbb város az Isten háta mögött.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr6713467195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása