Bevándorló lánya nyert

2016.02.28. 10:33

Második generációs bevándorló, Sandhja nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál finnországi válogatóját. A finn-guyanai énekesnő dinamikus előadásmódja meghódította a fagyos Északot.

Érzésem szerint az idei Eurovíziós dalválogatón Finnországban nem volt igazán kiemelkedő produkció. A kritikán aluli versenyszámokról megemlékeztem már egy posztban, most jöjjön a nyertes!

sandhja.jpg 

A 24 éves, Helsinkiben született hölgy, Sandhja Kuivalainen szenvedélyes ember. A verseny alatt adott valamennyi interjúját szétnevette, győzelme bejelentésekor pedig alig kapott levegőt és sírva fakadt. Első reakciója az volt, hogy: „Mindjárt elájulok!” Nem füllentett, tényleg látszott rajta, hogy szédülés környékezi, félő volt, hogy a győztesek ráadásszámát sem tudja majd előadni. Végül sikerült neki, a színpadra érve ismét visszatért kirobbanó ereje.

Dalával alapjában véve nincs semmi gond, egyetlen hátránya, hogy van hozzá hasonló még több millió. Sandhja a vadsága ellenére szimpatikus, természetességében lehet sikerének kulcsa. Bízom benne, hogy Stockholmban túljut a selejtezőn és ott lehet a döntőben.

 

 

A szombat esti műsorban volt minden, aminek egy show-ban lennie kellett. A közönség soraiban ott szurkolt a fellépők családja, közöttük Sandhja finn édesapja és a Guyanából származó, ápolónőként dolgozó édesanyja is. A nézők színes táblácskákat lobogtattak kedvencük nevével, némelyek kis zászlót is hoztak magukkal, sőt valaki egy kötött pulóvert lóbált egész adás alatt.

A vendégfellépők között szerepelt a tavalyi nyertes, a Pertti Kurikan Nimipäivät punkbanda és a 2006-os Eurovíziót letaroló Lordi is. Utóbbiak nemes egyszerűséggel belefűrészeltek a műsorvezetőbe, Krista Siegfrids-be. Nem ám kispályás módon, volt ott kellékvér és röpködtek a műanyag belső szervek! A felemelő jelenet az alábbi videóban 2:15-től megtekinthető.

Forrás: wikipedia.fi, kép: Iltalehti

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr38425400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása