Meghalt Lassard parancsnok

2016.02.17. 09:33

A kelekótya rendőrparancsnok szerepében hírnevet szerzett, Helsinkiben született George Gaynes 98 évet élt.

 

lassard_02.jpg 

George Gaynes eredeti családneve Jongejans, ami nem cseng túl finnesen. Ez nem is véletlen, hiszen az édesapja holland volt. Anyai ágon sincs sok finn rokona, mert a mama orosz nemesnek született. George születési anyakönyvi kivonatában azonban mégis a szépen mutató Helsinki van feltüntetve születési helyként, ezért a finnek finnként gondolnak rá. Az ország akkor, 1917. május 16-án még az Orosz Birodalom része volt, közel hét hónapot kellett még várni a függetlenségre.

 

lassarde_fiatal.jpg

 

Az orosz nemesből lett színésznő és a holland üzletember az Amerikai Egyesült Államokat választotta lakhelyéül, amiben talán a birodalomban történt, a nemesekre nézve hátrányos politikai fordulat is közrejátszhatott. Ez a helyzet George életére mégis pozitív hatást gyakorolt, mert a kedves mama hivatását követve ő az Újvilágban futott be szép karriert. A világhír azonban nem színpadon, hanem a filmvásznon, vagyis inkább a képernyőn találta meg, a Rendőrakadémia sorozatnak köszönhetően. A kissé dilis és szenilis Lassard parancsnok elnyerte a nézők szimpátiáját.

George Gaynes, ha nem is volt vér szerint finn, lelke mélyén feltehetően az északi élethez vonzódhatott. Kanadai születésű színésznőt vett feleségül és a halál is egy északi kistelepülésen, a Washington állambeli Nordh Bendben érte 2016. február 15-én.

Forrás: Wikipedia, Iltalehti

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr238397704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása