Medveöröm Finnországban

2013.03.24. 08:28

Helsinkiben, a helyi állatkertben felébredtek téli álmukból a medvék. A gondozók kiengedték anyját és lányát a szabadtéri kifutójukba, hogy szaladgáljanak egy kicsit a hosszú pihenés után. Tömény cukiság három percben.

 

 medve.jpg

 

A Korkeasaarin (akik nem tudnak finnül: saari = sziget) lévő állatkert medvééi novemberben mentek aludni és március elején nyerték vissza élénkségüket. Látható, hogy a kifutóban csak néhány lábnyom van, vagyis a mostani télen hullott hó borítja az egészet. Van miben ásniuk, birkózniuk.

 

Sajnos a finnek nem tettek zenét a videó alá, de így is igazán édesek a macik, ahogyan örömükben úgy ugrálnak, mint a kis kecskék. Egy erdőben mégsem szívesen futnék össze velük, akármilyen aranyosak is.

 

 

 

Forrás: korkeasaari.fi, yle.fi

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr495163911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása