Az Irány Finnország! Irány Lahti! Programsorozat keretén belül finn tematikus sarok nyílt a pécsi Tudásközpont 4. emeletén. A megnyitóra a vetélkedőn résztvevő fiatalok jelentős számban érkeztek, s az alkalmat felhasználva a kuckóban található finn témájú könyvekből a játék kérdéseire igyekeztek megtalálni a válaszokat.

 

 P1010021.JPG

 

Az egybegyűlteket Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere köszöntötte, aki elmondta, hogy a Finnországgal kapcsolatos játék iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés. Fontos ez azért, mert a kezdeményezés az ismeretszerzésen túl a testvérvárosi kapcsolatok további elmélyítését is szolgálja. (Tudnivalók a játékról itt  találhatók.)

 

 P1010007.JPG

 

Haffner Tamás, a Sopianae Ifjúsági Egyesület elnöke elmondta, hogy érkezett egy újabb felajánlás a vetélkedővel kapcsolatban. Dr. Judit Mäkinen segítségével egy újabb díjat tudnak a szervezők kiosztani a résztvevők között. A Sisu-díjnak elnevezett jutalom a döntőbe jutott legfiatalabb gyereknek jár. Így egyel több diák utazhat majd Pécs testvérvárosába, Lahtiba.

 

 P1010016.JPG

 

Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Városi-Megyei Könyvtár igazgatója bemutatta azt a sarkot, amelyet az intézmény 4. emeletén rendeztek be olyan kötetekből, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak Finnországhoz. A polcokon a könyveken kívül Finnországot bemutató prospektusok is találhatók, sőt, az ottani táj szépségeit bemutató fotók is helyet kaptak itt.

 

 P1010019.JPG

 

A tájékoztatóra érkezett diákok a könyvtár használatáról is ismertetőt hallgathattak meg, így talán a játéknak köszönhetően egyre többen iratkoznak majd be Tudásközpontba. Az igazgatónő a könyvek és az internet használatán túl felajánlotta azt is, hogy a tanulók a könyvtárosok segítségét is igénybe vehetik egy-egy kérdés helyes megválaszolásához.

 

 P1010008.JPG

 

A fiatalok ezen az esős, szeles délutánon nem csak a könyvtár hangulatába kóstolhattak bele, de barátkozhattak is egymással. Így ez a játék nem csak két országot és két várost, hanem a téma iránt érdeklődő pécsi iskolásokat is közelebb hozza egymáshoz.

P1010012.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr35161589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása