Ahol a hó nem akadály

2013.03.06. 06:56

A finn főváros nem csak nyáron várja a turistákat, hanem télen is szeretné vendégül látni a kirándulókat. A Helsinki Turisztikai Hivatal legújabb videójában igyekszik bizonyítani, hogy a leghidegebb hónapokban is szórakoztató időtöltést találhatnak a fiatalok a városban.

 

 fiatalok telen 02.JPG

 

A lendületes, angol nyelvű klipben egy csapat fiatal kihajózik a közeli Suomenlinnára, ahol a régi erőd falai között próbálnak hógolyózni. A porhó nem kedvez a szabályos golyógyúrásnak, így marad a vidám hó szórás. A buli azonban így is fáklyásmenetté változik, hiszen a kőfalak között így világítanak a korán beköszöntő estében a fiúk és a lányok.

 

Röviddel később hófürdőzni látunk egy fekete bőrű fiatalembert, aki mindezt lelkesen teszi és közben halljuk, ahogyan rappel. A Suomenlinnán készült felvételekbe itt már a belvárosban készült képek is keverednek. Többször feltűnik a főszékesegyház elegáns tömbje és a fiatalokat is látjuk, ahogyan valamilyen tömegközlekedési eszközön, talán villamoson bandáznak.

 

Érdemes megfigyelni, hogy a szereplők mindenhol jól fel vannak öltözve és néhol forró kávét is iszogatnak. Vagyis, a filmecske nem szépíti a valóságot, hideg van, iszonyúan, de ezt is lehet élvezni. Ahogyan a finn mondás is tartja: „Nincs hideg idő, csak elégtelen öltözködés.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr315118715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása