Emma a polcokra került

2013.03.03. 07:18

Pénteken este kiosztották a finn zenei díjakat, amelyeket a tavalyi produkciók alapján adtak az arra érdemeseknek. A helyi Grammy egy vikingsisakos fej, ami mintha puszit szeretne adni, úgy csücsörít.

 

 emmap.jpg

Kép:yle.fi

 

Ezúttal három díjazott egy-egy számát nézhetik meg blogunk kitartó látogatói. Az első egy mindössze 14 srác, Robin (Robin Packalen) száma, ami tipikus tinipop. A lányok kedvence ez a jóképű fiú, aki igen fiatalon megtapasztalhatja, milyen is sztárnak lenni. Az itt következő dal művészi értéke erősen vitatható, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy nagyot bulizhat rá az általános iskolás korosztály.

 

 

Jukka Poikáról már itt szóltunk a blogban, de most ismét felemlegetjük, hiszen a legjobb férfiénekes díját vihette haza. A finn reggae vidám királya tavaly is nagyot alkotott, az alábbi klipben egy rejtélyes tartalmú aktatáskával nyaral valahol, egy Finnországnál forróbb éghajlatú vidéken. Csak bizakodni tudok benne, hogy a videó készítői az állatkínzást a felvételek alkalmával elkerülték. Aki végignézi a bejátszást, az érteni fogja, mire gondolok.

 

 

 

A legjobb női énekes 2009 után ismét Anna Puu lett. A most vörösben hódító Anna legújabb klipjében egy retro autó kormánya mögött furikázik a finn télben. A lassú, érzelmes szám alatt legtöbbször a belső harcát vívó Anna arcát látjuk, végül az utolsó pillanatokban csak sikerül neki egy kedves mosolyt is összehoznia. Ez itt a katarzis, ami jó áll neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr155112982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása