Apuka szemefénye

2013.02.27. 06:42

Fanatikus szurkolók Finnországban is léteznek, igaz, ők inkábba jégkorong iránt éreznek szerelmet, nem a foci iránt. A rajongók az életüket igyekeznek úgy alakítani, hogy minél nagyobb teret kapjon benne a szeretett klub. Ezért igyekeznek úgy öltözni, hogy aki rájuk néz, azonnal lássa, hova tartoznak.

 

A klub ajándéktárgyait áruló boltok ezt használják ki, amikor a csapat jelképével, színeivel készült termékeket árusítják. Az teljesen megszokott dolog, hogy zászlókat, sálakat, pólókat, dzsekiket értékesítenek az erre szakosodott üzletek, weboldalak. A Tamperében működő Ilves (Hiúz) nevezető klub azonban most egy egészen más korosztályt is megcélzott áruival, a pólyásokat.

 

 02.JPG

 

Természetesen a szurkolói badikat, ruhácskákat, cumisüvegeket nem a bébik vásárolják, hanem a szüleik, de a babákon igazán jól mutatnak ezek a ruhácskák. A konzervatívabb finnek persze felháborodtak az üzleti fogáson, de ez nem szegte kedvét a porontyaikat kedvenc csapatuk színeiben dédelgető szülőket. A webáruház virágzik, a csapat bevételei ezen az úton is gyarapodnak.

 

A hiúzfejjel ellátott rucik igazából nagyszerű ajándéktárgyak, az apukáknak okoznak valódi örömöt. Természetesen nők is lehetnek elvakult szurkolók, de még a nemek közötti egyenlőségre sokat adó finnek körében is a férfiak az elvakultabb drukkerek, nem a nők. Ha az anyukára rájön a vásárolhatnék, de aggódik, amiért a férje rosszallását fejezné ki a századik rugdalózó miatt, akkor csak a párja kedvenc csapatának jeleit magán viselő darabot kell választania és máris szent a béke. Vagy, ha az apának kiadják a feladatot, hogy vegyen cumit a gyereknek, az csak megrendeli a hiúzos kollekciót és mindenki jól jár. Az anyuka kívánsága teljesül, a gyerek is megnyugszik a cumizástól és az apa is büszkén viheti gyermekét a meccsre, a haverok közé.

 

Itt egy kis képgaléria a legszebb darabokból! A Pelimies (Kb: Játékos) badi 20 euro, a hiúzfejes 22 euro, a csíkos sapka-pulcsi szett 30 euro, a kiskabát 32 euro, a cumisüveg 10 euro, a cumik 5 euróba kerülnek.

 04.JPG

01.JPG

03.JPG

05.JPG

06.JPG

07_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr285106196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása