A halak is szeretik a focit

2013.02.12. 06:48

Ne tévesszen meg senkit, hogy a halaknak nincs lábuk, amivel a labdát rúghatnák, hiszen Finnországban semmi sem lehetetlen. Az Ilta-Sanomat című finn bulvárlap online verziója hétfői számában mutatta be a focizó aranyhalat és gazdáját.

 

 focista.jpg

 

Az Ouluban élő fiatal kishölgy, Jenni Yli-Tainion ugyanis felcsapott fociedzőnek. Igaz egy aranyhalat treníroz, de néhány hónapnyi kemény munka után most a nagy nyilvánosság elé álltak. Vagyis egyikük úszott.

 

A halacska egy szépen berendezett, egész nagynak mondható akváriumban edz. Van ott minden, ami a kopoltyús sportolóknak szükséges a kitűnő technikai tudás megszerzéséhez. Focikapu, szlalom pálya, kis karikák, mini alagút biztosítják a profikhoz méltó feltételeket.

 

Jenni egy elmés szerkezettel juttatja az eleséget a tanítványa szájához, így ösztönözve őt a teljesítményének növelésére. A sportos uszonyos a száját azonban nem csak evésre használja, hanem a lasztit is azzal passzolja a kapuba. A hosszú, sötét, téli estéken az elszánt páros fáradságot nem ismerve küzd az újabb és újabb gólokért.

 

Sajnos nem tudtam a videót beágyazni, ezért azt IDE kattintva, az Ilta-Sanomat oldalán lehet megtekinteni. (Nem kell megrémülni, néha egy autóreklámmal kezdődik a bejátszás.)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr845075555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása