Éjszakai hóúszó bajnokság

2013.02.01. 06:58

Hol máshol is rendezhetnének versenyt hóúszásból, mint Finnországban. Ráadásul éjszaka. A finneknél mindig sok a hó, telente szinte állandóan éjszaka van és imádják az idióta versenyeket a feleségcipeléstől a mocsárfocin át a mobiltelefon-dobásig.

 

 houszas.jpg

 

Az alábbi bejátszáson látható hóúszás futamot január elején tartották a lappföldi Muonióban. A híradások arról szóltak, hogy a versenyzőknek tilos volt alkoholt fogyasztaniuk a megmérettetés előtt. Azt persze nem tudjuk, hogy valaki ellenőrizte-e ezt. Sajnos még a finn sajtóban sem látott sok információ napvilágot erről a különleges bajnokságról, hiába, Lappföld messze van és a napvilág tényleg ritkaság arrafelé ilyenkor.

 

Mindenesetre látványos összecsapást produkáltak a fiúk, a fordulás volt igazán szuper, de az úszástechnika is érdekes volt egyeseknél. Néha úgy tetszett, mintha négykézláb járás lett volna. Feltehetően a helyi italkimérés és a lakások között gyakran adódik lehetősége a srácoknak ezt gyakorolni. A vodka nem csak az oroszoknál ütős.

 

Jó havat, jó szurkolást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr695055794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása