„Ábrándozás az élet megrontója” – írta egykor Vörösmarty Mihály, akinek megbocsátható ez a tévedése, hiszen nem ismerte Evát és Manut. A két finn fiatal ugyanis megvalósította azt, amiről a messzi Amerikában ábrándoztak. Dél-európai kószálásuk során dalokat írtak, zenéltek, pénzt kerestek, klipeket készítettek, szerették egymást. Január 31-én a budapestieknek is megmutatja ez a két szimpatikus finn, hogy hogyan érdemes élni.

 

 evamanu.jpg

 

A duó tagjai találkozásának története igencsak rendhagyó: Eva Louhivuori és Manu Laudic Bostonban találkoztak, ahol mindketten a Berklee College of Music hallgatóiként tanultak. Két ott eltöltött év tanulmányai után mindketten vissza akartak jönni Európába.

 

Visszaérkezésük után vásároltak maguknak egy furgont és alkalmi munkákból éldegélve hét hónapig utazgattak Dél-Európában. Mindeközben tapasztalataikról, találkozásaikról és persze a szerelemről írtak dalokat. Eva & Manu első, debütáló, lemezének dalai ekkor születtek.

 

 

 

Az album 2012 augusztusában jelent meg, és megkapta az év legjobb első lemeze jelölést a finn Emma Gálán.

 

2013. január 31-én, 20 órától Eva & Manu Budapesten koncertezik az A38 hajón. Az este további vendégei lesznek még a Blahalouisiana és a Bermuda. Jegyár: 600 Ft

Forrás: Finnagora

A bejegyzés trackback címe:

https://ekozbenfinnben.blog.hu/api/trackback/id/tr795052543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása